Contact

Veelgestelde vragen

Zoek je informatie die je op de site niet vindt? Kijk dan of jouw vraag hier tussen staat. Zo niet, vul dan onderstaand contactformulier in.

Kok Arend van der Heijden heeft in juli 2019 de eerste voorbereidingen getroffen om Caritas045 op te richten; het initiatief is vervolgens in oktober 2019 echt van start gegaan. Tot midden maart 2020 hadden wij een wekelijkse avond in gemeenschapshuis “Het Juphuis” in Schandelen, waar minima en eenzamen samen kwamen om een gratis maaltijd te nuttigen. Door de komst van het coronavirus COVID-19 was dit samenkomen niet langer toegestaan. Tegelijkertijd ontving Arend snel signalen dat juist de meest kwetsbare bewoners van Parkstad het éxtra moeilijk hadden door het coronavirus COVID-19. Daarom heeft Arend het To Go-concept van Caritas045 in het leven geroepen; hierbij kunnen mensen hun gratis maaltijden komen ophalen. De meest kwetsbaren krijgen een maaltijd aan huis, vergezeld met een praatje.

Alle inwoners van Parkstad die een minimuminkomen hebben en/of zich eenzaam voelen.

De maaltijden worden – onder leiding van Arend – gemaakt door een vast keukenteam van vrijwilligers dat zich kosteloos inzet voor Caritas045, in de keuken van The Abbey in Cadier en Keer.

Caritas045 ontvangt voedseldonaties van verschillende groothandels, bakkers, boeren en veilingen. Het doel is dat resterende ingrediënten die worden aangeschaft zoveel mogelijk streekproducten uit Limburg zijn.

Ja. Donaties kunnen rechtstreeks overgemaakt worden naar het volgende rekeningnummer NL83 FVLB 0638 9747 71 t.n.v. Stichting Caritas045. Tijdens de afgiftemomenten in de verschillende kerken kunt u ook een collectebox vinden voor Caritas045 waar u een contante donatie kan doen.

Uiteraard waarderen wij elk voorstel tot donatie enorm. Doordat Caritas045 wekelijks op dit moment ca. 1800 maaltijden verzorgt, zijn er echter grote hoeveelheden aan producten nodig. Om deze reden gaat de voorkeur uit naar donaties in de vorm van geld of grote hoeveelheden aan producten. Indien u een grote hoeveelheid aan producten wil doneren, verzoeken wij u om contact op te nemen met een van de medewerkers via e-mail op secretariaat@caritastogo.nl.

In de keuken wordt rekening gehouden met de opgelegde 1,5 meter afstand. Het keukenteam wast regelmatig hun handen en draagt mondkapjes en rubberen handschoenen, die regelmatig vervangen worden. Caritas045 voldoet aan de principes van het HACCP. Dit is het voedselveiligheidssysteem waar elke organisatie die voedsel bereidt aan moet voldoen. De keuken wordt na gebruik gedesinfecteerd. Bij de uitgiftepunten dragen vrijwilligers eveneens mondkapjes en rubberen handschoenen. Uitgifte vindt plaats vanachter een plastic scherm. Bij de bezorging van maaltijden worden de maaltijden door de vrijwilligers voor de voordeur geplaatst, in plaats van de maaltijden aan te geven.

Contactformulier

Voor vragen en mediaverzoeken

Voor vragen of mediaverzoeken kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Let op:
Tussen 21 mei en 12 juni is ons kantoor gesloten waardoor het langer duurt voordat u reactie ontvangt.


Help jij graag mee? Fantastisch! Caritas045 heeft bezielde vrijwilligers nodig om de medemens in nood te helpen. Vul hieronder je gegevens in, dan nemen wij contact met je op.